Blog > Komentarze do wpisu

Karkówka Po Cygańsku

Karkówka Po Cygańsku

Skład:

ok.1,3 kg karkówki

4 duże cebule

5 - 6 większych ogórków konserwowych

300g ketchupu

sól, pieprz

papryka ostra

kawałek masła do wysmarowania formy

olej

 

Przygotowanie:

Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry ok.2cm, przyprawiamy solą , pieprzem i papryką ostrą.

Karkówka Po Cygańsku

kotlety z karkówki podsmażamy na patelni z odrobiną oleju - z każdej strony, aż się zarumienią.

Cebulę kroimy w pół plastry, ogórki kroimy na plasterki.

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.

Karkówkę smarujemy mocno z każdej strony ketchupem.

Na dnie formy wykładamy część cebuli,

Karkówka Po Cygańsku

na cebulę układamy plastry podsmażonej karkówki, całość polewamy jeszcze ketchupem  i na wierzch plasterki ogórka i tak na zmianę , aż do wyczerpania składników.

Karkówka Po Cygańsku

Karkówka Po Cygańsku

Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 100min.  w temp. 190°C.

Podajemy z kaszą gryczaną lub ziemniakami.

Karkówka Po Cygańsku

Karkówka Po Cygańsku

Smacznego !!!

wtorek, 25 lutego 2014, joannas1976
Smacznego !!!

Polecane wpisy

Top Blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!
zBLOGowani.pl
Przepisy Na - katalog Kulinarny
Wszystkie przepisy są na Petitchef PL Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów FlyB - Kulinaria Blogi