Blog > Komentarze do wpisu

Polędwiczka z Dorsza z Ziemniakami i Kiszoną Kapustą

Polędwiczka z Dorsza z Ziemniakami

Skład:

polędwiczka z dorsza bez skóry (kupiłam mrożone w Biedronce)

sól, pieprz

mąka

olej do smażenia

kilka kropel soku z cytryny

Na surówkę:

300g kapusty kiszonej z marchewką

sól, pieprz

1 łyżka oliwy z oliwek

Dodatkowo:

ziemniaki

sól

1 łyżka masła

koperek

 

Przygotowanie:

Rybę odmrażamy. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Obtaczamy w mące. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Smażymy na małym ogniu po ok. 6 min. z każdej strony (polędwiczki są dość grube - moja taka była, jeżeli mamy chudsze to czas smażenia skracamy, a ogień pod patelnią zwiększamy).

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Ubijamy na pure z 1 łyżka masła.

Kapustę kiszoną siekamy, skrapiamy oliwą i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Ziemniaki układamy na talerzu, posypujemy koperkiem. Układamy polędwiczkę z dorsza i dodajemy surówkę z kapusty kiszonej.

Polędwiczka z Dorsza z Ziemniakami

Polędwiczka z Dorsza z Ziemniakami

Polędwiczka z Dorsza z Ziemniakami

Polędwiczka z Dorsza z Ziemniakami

Smacznego !!!

wtorek, 12 maja 2015, joannas1976
Tagi: obiad
Smacznego !!!

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Galantyna.pl, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2015/05/12 11:13:09
Pyszny obiadek!
Top Blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!
zBLOGowani.pl
Przepisy Na - katalog Kulinarny
Wszystkie przepisy są na Petitchef PL Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów FlyB - Kulinaria Blogi