Blog > Komentarze do wpisu

Ciastka Amoniaczki

Amoniaczki 

Składniki:

500g m±ki tortowej

200g margaryny

3 żółtka

120g cukru

3 łyżeczki amoniaku

½ szklanki kwa¶nej ¶mietany

cukier trzcinowy do posypania

 

Przygotowanie:

Amoniak dodajemy do ¶mietany i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Margarynę miksujemy z cukrem, następnie dodajemy żółtka oraz przesian± m±kę. Mieszamy i ł±czymy z ¶mietan± z amoniakiem. Zagniatamy ciasto, które następnie rozwałkowujemy na grubo¶ć 0,5cm. Za pomoc± foremki lub kieliszka wykrawamy ciastka. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy cukrem. Pieczemy na złoty kolor około 20-25 minut w temp. 180 st.

Amoniaczki

Amoniaczki

Smacznego !!!

sobota, 19 maja 2018, joannas1976
Smacznego !!!

Polecane wpisy

  • Ciasto Kruche ze ¦liwkami i Budyniem

      Skład: Na ciasto kruche: 600g m±ki pszennej 200g masła 2 jajka 1 i 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 budynie waniliowe 700 ml ml

  • Ciasteczka Chałwowe

    Skład: 350g pasty Tahini 3 szklanki m±ki pszennej 1 szklanka cukru pudru 200g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia ew. ziarna sezamu do posypania   Przygo

  • Jak Zrobić Blaty Bezowe

    Skład: 6 białek „L” 200g drobnego cukru szczypta soli 1 łyżka m±ki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu spirytusowego   Porady: - Przygotowujemy sobie

Top Blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!
zBLOGowani.pl
Przepisy Na - katalog Kulinarny
Wszystkie przepisy s± na Petitchef PL Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każd± okazję i wyszukiwarka przepisów FlyB - Kulinaria Blogi rondel