Blog > Komentarze do wpisu

Ciastka Amoniaczki

Amoniaczki 

Składniki:

500g m±ki tortowej

200g margaryny

3 żółtka

120g cukru

3 łyżeczki amoniaku

½ szklanki kwa¶nej ¶mietany

cukier trzcinowy do posypania

 

Przygotowanie:

Amoniak dodajemy do ¶mietany i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Margarynę miksujemy z cukrem, następnie dodajemy żółtka oraz przesian± m±kę. Mieszamy i ł±czymy z ¶mietan± z amoniakiem. Zagniatamy ciasto, które następnie rozwałkowujemy na grubo¶ć 0,5cm. Za pomoc± foremki lub kieliszka wykrawamy ciastka. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy cukrem. Pieczemy na złoty kolor około 20-25 minut w temp. 180 st.

Amoniaczki

Amoniaczki

Smacznego !!!

sobota, 19 maja 2018, joannas1976
Smacznego !!!

Polecane wpisy

  • Zuccotto

     Zuccotto to włoski deser pochodz±cy z Florencji . Zuccotto to pół-mrożony, schłodzony deser z ciastem i lodami. Ten deser jest tradycyjnie wytwarzany w sp

  • Rolada Egzotyczna

    Skład: Na ciasto: 4 jajka 4 łyżki m±ki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Na Krem: 250g serka mascarpone 200g ¶mietany 36

  • Ciasto Pijana ¦liwka

      Skład: blacha 25x27cm Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka m±ki pszennej 2 łyżki m±ki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 5 ły

Top Blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!
zBLOGowani.pl
Przepisy Na - katalog Kulinarny
Wszystkie przepisy s± na Petitchef PL Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każd± okazję i wyszukiwarka przepisów FlyB - Kulinaria Blogi