Blog > Komentarze do wpisu

Ciastka Amoniaczki

Amoniaczki 

Składniki:

500g mąki tortowej

200g margaryny

3 żółtka

120g cukru

3 łyżeczki amoniaku

½ szklanki kwaśnej śmietany

cukier trzcinowy do posypania

 

Przygotowanie:

Amoniak dodajemy do śmietany i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Margarynę miksujemy z cukrem, następnie dodajemy żółtka oraz przesianą mąkę. Mieszamy i łączymy z śmietaną z amoniakiem. Zagniatamy ciasto, które następnie rozwałkowujemy na grubość 0,5cm. Za pomocą foremki lub kieliszka wykrawamy ciastka. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy cukrem. Pieczemy na złoty kolor około 20-25 minut w temp. 180 st.

Amoniaczki

Amoniaczki

Smacznego !!!

sobota, 19 maja 2018, joannas1976
Smacznego !!!

Polecane wpisy

  • Ciasteczka Chałwowe

    Skład: 350g pasty Tahini 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 200g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia ew. ziarna sezamu do posypania   Przygo

  • Jak Zrobić Blaty Bezowe

    Skład: 6 białek „L” 200g drobnego cukru szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu spirytusowego   Porady: - Przygotowujemy sobie

  • Tort Bezowy Pavlova

      Skład: Beza: (2 blaty o średnicy 22cm lub 3 blaty o średnicy 16cm) 6 białek 200g drobnego cukru szczypta soli 1 łyżeczka maki ziemniaczanej 1 łyżeczka oc

Top Blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!
zBLOGowani.pl
Przepisy Na - katalog Kulinarny
Wszystkie przepisy są na Petitchef PL Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów FlyB - Kulinaria Blogi rondel