Blog > Komentarze do wpisu

Roladki Kościerskie

 roladki koscierskie

Skład:

2 filety z kurczaka

100g boczku surowego wędzonego

1 cebula

2 duże pieczarki

4 grubsze plasterki sera mozzarella

sól, pieprz

przyprawa do kurczaka złotego

1 jajko

bułka tarta

olej do smażenia

 Roladki Kościerskie

Przygotowanie:

Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy filet przecinamy wzdłuż na pół. Kotlet z kurczaka umieszczamy na folii spożywczej i przykrywamy drugim kawałkiem folii. Następnie kotlet rozbijamy delikatnie tłuczkiem, tak aby nie porobić dziur.

Kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka złotego.

Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni, następnie dokładamy posiekaną cebulę i pieczarki. Chwilkę dusimy, aż cebula się zeszkli. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Farsz wykładamy na środku kotleta

Plaster sera dzielimy na mniejsze kawałki i układamy na farszu.

Roladki Kościerskie

Boki kotleta nakładamy do środka i lekko zbijamy tłuczkiem

Roladki Kościerskie

Roladki Kościerskie

Następnie zwijamy w roladkę.

Owijamy ciasno folią i odkładamy na ok. godzinę do lodówki.

Roladki Kościerskie

Po tym czasie roladki odwijamy z folii i zamaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony po kilka minut. Na koniec nakładamy pokrywkę i dusimy kilka minut, aby roladki dopiekły się w środku (możemy także przełożyć na 10 minut do piekarnika i zapiekać w temp. 180st.)

Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówką.

Roladki Kościerskie

Roladki Kościerskie

Roladki Kościerskie

Roladki Kościerskie

środa, 23 maja 2018, joannas1976
Smacznego !!!

Polecane wpisy

  • Rolada Skwierzyńska

      Skład: Ok. 1200g wąskiego, świeżego schabu bez kości 200g cienko pokrojonego, surowego, wędzonego boczku 4 łyżki majeranku 4 łyżki czosnku niedźwiedziego

  • Kurczak w Sosie Koperkowym

      Skład: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 większa cebula 1 marchewka 1 pęczek koperku 1 litr bulionu drobiowego ½ łyżeczki kurkumy 2 liście laurowe

  • Filet z Kurczaka Po Cesarsku / Danie Jednogarnkowe

      Skład: 2 pojedyncze filety z kurczaka 5 ziemniaków 1 większa cebula 200g śmietany 18% 2 łyżki majonezu 150 g żółtego sera sól, pieprz czosnek suszony pap

Top Blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!
zBLOGowani.pl
Przepisy Na - katalog Kulinarny
Wszystkie przepisy są na Petitchef PL Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów FlyB - Kulinaria Blogi rondel