Blog > Komentarze do wpisu

Roladki Kościerskie

 roladki koscierskie

Skład:

2 filety z kurczaka

100g boczku surowego wędzonego

1 cebula

2 duże pieczarki

4 grubsze plasterki sera mozzarella

sól, pieprz

przyprawa do kurczaka złotego

1 jajko

bułka tarta

olej do smażenia

 Roladki Kościerskie

Przygotowanie:

Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy filet przecinamy wzdłuż na pół. Kotlet z kurczaka umieszczamy na folii spożywczej i przykrywamy drugim kawałkiem folii. Następnie kotlet rozbijamy delikatnie tłuczkiem, tak aby nie porobić dziur.

Kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka złotego.

Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni, następnie dokładamy posiekaną cebulę i pieczarki. Chwilkę dusimy, aż cebula się zeszkli. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Farsz wykładamy na środku kotleta

Plaster sera dzielimy na mniejsze kawałki i układamy na farszu.

Roladki Kościerskie

Boki kotleta nakładamy do środka i lekko zbijamy tłuczkiem

Roladki Kościerskie

Roladki Kościerskie

Następnie zwijamy w roladkę.

Owijamy ciasno folią i odkładamy na ok. godzinę do lodówki.

Roladki Kościerskie

Po tym czasie roladki odwijamy z folii i zamaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony po kilka minut. Na koniec nakładamy pokrywkę i dusimy kilka minut, aby roladki dopiekły się w środku (możemy także przełożyć na 10 minut do piekarnika i zapiekać w temp. 180st.)

Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówką.

Roladki Kościerskie

Roladki Kościerskie

Roladki Kościerskie

Roladki Kościerskie

środa, 23 maja 2018, joannas1976
Smacznego !!!

Polecane wpisy

  • Karkówka w Sosie Kebab

    Skład: 1 kg karkówki bez kości przyprawa kebab lub gyros 3 duże cebule sól, pieprz 3 łyżki majonezu 8 łyżek ketchupu pikantnego 2 łyżki musztardy (użyłam Dijon,

  • Polędwiczka w Marynacie Whisky

    Skład: 2 polędwiczki wieprzowe sól, pieprz Marynata: 70ml whisky 3 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka rozmar

  • Schab w Sosie Porowym

      Skład: 500g schabu 1 duży por 2 cebule sól, pieprz olej 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki maki do obtaczania 2

Top Blogi Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Akcja: Nie kradnij zdjęć!
zBLOGowani.pl
Przepisy Na - katalog Kulinarny
Wszystkie przepisy są na Petitchef PL Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów FlyB - Kulinaria Blogi rondel