Blog > Komentarze do wpisu
Ciasteczka ChałwoweSkład: 350g pasty Tahini 3 szklanki m±ki pszennej 1 szklanka cukru pudru 200g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia ew. ziarna sezamu do posypania
Przygotowanie: M±kę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do miski, dosypujemy cukier puder i mieszamy. Dorzucamy pokrojone masło oraz pastę tahini. Wszystko dokładnie wyrabiamy dłońmi lub za pomoc± miksera (jeżeli masa jest zbyt sucha to możemy dolać kilka łyżek wody). Z ciasta formujemy małe kulki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomoc± dłoni kulki spłaszczamy, a następnie za pomoc± widelca ciastka dociskamy. Oprószamy ziarnami sezamu (ja zapomniałam). Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180st przez ok. 15 minut. Po upieczeniu ciastka jeszcze chwilkę zostawiamy na blasze, a następnie przekładamy na kratkę do całkowitego przestygnięcia. Smacznego !!! poniedziałek, 20 sierpnia 2018, joannas1976
Smacznego !!!
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |